Sanatate

Sănătatea copiilor – o prioritate în Olga Gudynn Int’l School

Dezvoltarea holistică a copilului presupune armonizarea activităților instructiv-educative cu cele care dezvoltă mintea și trupul. Ca parte integrantă a programului nostru complet, servirea mesei are un rol foarte important, meniul elevilor fiind gândit şi ales în funcţie de vârstă, preferințele şi nevoile acestora pentru a le asigura o dezvoltare fizică sănătoasă.

Mâncarea este gătită zilnic în cantina proprie şi distribuită în recipiente speciale în toate sediile noastre.
Acordăm o mare importanţă încurajării unei alimentații echilibrate, bazată pe cât mai multe alimente proaspete şi sănătoase, în special legume şi fructe.

Consumul de lichide este foarte important pentru sănătate, de aceea grădinițele și şcolile noastre sunt dotate cu dozatoare de apă plată, amplasate la îndemâna elevilor.
Ştim cu toţii că mâncărurile şi băuturile care conţin zahăr, grăsimi şi conservanţi sunt aproape imposibil de evitat în societatea modernă în care trăim. Cu toate acestea, încercăm să minimalizăm aceste influenţe negative şi să-i învăţăm pe elevi, prin diferite metode, într-un mod plăcut și ușor de înțeles, să mănânce cât mai sănătos.

Un alt proiect care susţine mâncarea sănătoasă este Grădina de legume a elevilor. Elevii plantează în jardiniere, în curte, în spaţiile special amenajate plante aromatice şi legume pe care le îngrijesc, le culeg şi apoi le gătesc împreună cu profesorii la clubul de gastronomie. Astfel, elevii sunt responsabilizaţi într-un mod pozitiv şi educaţi în spiritul unui stil de viaţă sănătos.

Olga Gudynn Int’l School (OGIS), prin diferite proiecte și activități practice, încurajează copiii să folosească corect  tacâmurile şi să mănânce cât mai sănătos. Acestea sunt deprinderi importante pe care elevii trebuie să le exerseze zilnic.
Meniul este stabilit în funcție de vârsta copiilor, ţinând cont de normele în vigoare impuse de Direcţia de Sănătate Publică, de preferinţele elevilor şi de recomandările medicului pediatru.

Timpul petrecut în aer liber este vital pentru o viață sănătoasă

Copiii au nevoie de mișcare, de activități distractive în aer liber, pentru a-și dezvolta abilitățile motrice, echilibrul, coordonarea și încrederea în forțele proprii. Activitățile desfășurate zilnic în aer liber sunt importante pentru dezvoltarea armonioasă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, deoarece legătura copilului cu natura este foarte importantă pentru a înțelege și a descoperi lumea din care face parte.

Triajul medical se realizează dimineaţa, la sosirea copiilor, de către asistenta medicală și Profesorul de Serviciu. Olga Gudynn Int’l School (OGIS) îşi rezervă dreptul de a refuza preluarea copilului de la părinţi sau persoana împuternicită, în situaţia în care starea aparentă de sănătate a acestuia indică faptul că ar putea pune în pericol sănătatea lui şi a colectivităţii. Pe întreg parcursul zilei, starea de sănătate a elevilor este monitorizată de către cadrele didactice și de asistenta medicală.

Proceduri în cazul bolilor infecţioase
În situaţia în care în grădiniță sau în şcoală se confirmă cazuri de varicelă, rujeolă, scarlatină sau alte boli infecţioase, se anunţă părinții, Direcţia pentru Sănătate Publică și se organizează dezinfecţie. Elevii care absentează au obligaţia de a prezenta un aviz de reintrare în colectivitate, eliberat de medicul de familie.