Importanța Sistemului Bilingv

Școlile bilingve – o rețetă de succes

Conştientizând importanţa studiului limbii englezeOlga Gudynn Int’l School foloseşte un sistem de predare bilingv, limbile de comunicare și predare fiind limba română și limba engleză. Sistemul bilingv are avantajul de a dezvolta abilitățile copiilor de a comunica în egală măsură atât în limba engleză, cât şi în limba română.

La fiecare clasă predau cadre didactice cu experiență. Pentru ciclul preșcolar, se urmărește Curriculumul Britanic Early Years Foundation Stage (EYFS), iar pentru ciclul primar și gimnazial Cambridge ESOL.

Profesorii internaţionali din America, China, UK, Germania și Polonia desfăşoară săptămânal ore de conversaţie, cultură generală şi limbi străine, oferind elevilor oportunităţi variate pentru dezvoltarea competențelor lingvistice.

Sistemul bilingv adoptat de Olga Gudynn Int’l School (OGIS) combină cele mai bune practici din sistemul internaţional, încorporează diferite abordări culturale pentru a oferi elevilor noștri o deschidere largă către întreaga lume.

Exemple de școli bilingve de succes și articole:

Campusul Le Rosey –  fondat în anul 1880, cu un renume mondial în educație și o tradiție în învățământ de peste 100 de ani, este condus de o familie care a preluat conceptul din tată în fiu.  Primul fondator a fost Paul-Henri Carnal care a fondat o școală pentru băieți în anul 1880. În anul 1967, Le Rosey deschide un campus și pentru fete. Astăzi, Le Rosey este o școală bilingvă, cu internat, ce găzduiește un număr de 400 de copii din toată lumea, cu vârste cuprinse între 8 -18 ani și 200 de profesori.  În Le Rosey se pune accentul pe pregătirea copilului pentru viață, pe dezvoltarea creativității, a aptitudinilor fiecărui copil, dezvoltarea personală și multilaterală fiind o prioritate pentru toți profesorii.

OMBROSA lycée multilingue de Lyon – International School

Pentru a preveni ca limbile să fie un obstacol între oameni – acesta este scopul școlii bilingve

VBS Vienna Bilingual School

Articol despre bursele acordate studenților bilingvi