Pagină părinţi

Succesul şcolar al fiecărui elev se poate obţine numai în urma bunei colaborări între familie şi şcoală. Cele mai puternice mesaje pe care le primeşte un copil vin de la aceste două surse, care, dacă ştiu să lucreze eficient împreună, pot avea o influenţă covârşitoare asupra dezvoltării copilului, atât din punct de vedere fizic, psihic şi cognitiv, cât şi din punct de vedere emoţional.
Ne dorim să avem o comunicare bună şi o relaţie de parteneriat cu părinţii, bazate pe încredere şi susţinere reciprocă.
Şcoala este locul unde copilul îşi petrece cea mai mare parte din zi şi, din acest motiv, el trebuie să se simtă ca în familie – iubit, sprijinit şi înţeles.

Activităţi organizate pentru părinţi:

Lecţii demonstrative – pentru a observa comportamentul elevilor la clasă şi progresul lor şcolar, părinţii sunt invitaţi să asiste la activităţile zilnice de predare. Cu această ocazie, copiii au posibilitatea de a-şi pune în valoare calităţile şi de a le arăta părinţilor cât sunt de activi la ore.

Întâlniri cu părinţii – părinţii pot solicita o întâlnire cu cadrele didactice şi cu directorul şcolii ori de câte ori doresc să obţină informaţii şi lămuriri legate de viaţa şcolară a copilului.

Consiliere şcolară – în situaţiile în care cadrul didactic constată că unul dintre elevii săi întâmpină dificultăţi în învăţare sau are alte probleme (de integrare socială, emoţionale, de motivaţie, etc) care îi încetinesc progresul şcolar, părintele este informat şi invitat la o discuţie. Experienţa şi perspectivă unică ale părintelui pot fi indispensabile pentru găsirea celor mai bune strategii şi metode ajutătoare, potrivite copilului lor.

Săptămâna porţilor deschise
– această activitate cu părinţii are loc în fiecare semestru. Timp de o săptămână, părinţii pot participa la programul zilnic al copilului, urmărindu-l cum se comportă şi cum se implică în activităţile clasei şi având totodată posibilitatea de a cunoaşte mai bine stilul de lucru al cadrelor didactice.

Maratonul întâlnirilor de 15 minute – în cadrul acestor întâlniri, elevul, împreună cu învăţătoarea, prezintă părinţilor portofoliul personal, un sumar al întreagii sale activităţi de până în acel moment: cele mai reuşite lucrări, diplomele obţinute, rezultatele şcolare şi un scurt raport al activităţii extraşcolare.