Evenimente

_premiile anuale OGIS 2014-21 _premiile anuale OGIS 2014-22

În fiecare toamnă, echipa Olga Gudynn Int’l School vine în sprijinul naturii, contribuind  la curățarea pădurii, la montarea căsuțelor pentru păsărele și la transmiterea mesajelor ecologice. Elevii din școala și grădinițele noastre, cu vârste cuprinse între  2 și 14 ani,  învață că participând la acțiuni ecologice și promovând mesajele ecologice, creează o lume mai bună pentru ei și pentru alți copii, înțelegând cât de importantă este pădurea pentru sănătatea noastră și de ce este esențial să avem grijă de păsări și de întreg mediul înconjurător.

_premiile anuale OGIS 2014-24 _premiile anuale OGIS 2014-23

_premiile anuale OGIS 2014-25

Pe 31 octombrie a fost organizată o zi deosebită pentru copii, cu ocazia sărbătorii de Halloween.  Activitățile desfășurate de Halloween vizează o educație bazată pe interculturalitate, care să-i familiarizeze pe elevi cu o sărbătoare internațională și să le dezvolte creativitatea și spiritul de inițiativă.  Elevii au venit costumați în personajele preferate și au participat la activitățile organizate de echipa Olga Gudynn Int’l School cu ocazia acestui eveniment. Elevii s-au bucurat de tradiția acestei sărbători, oferind și primind dulciuri.  Activitățile au inclus o paradă a costumelor și o expoziție de dovleci sculptați cât mai haios.

 

_premiile anuale OGIS 2014-26 _premiile anuale OGIS 2014-27

_premiile anuale OGIS 2014-28

Pe data de 6 noiembrie 2013, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae au participat la o prezentare de gală a volumelor Cărțile copilăriei, editate de Curtea Veche și la un spectacol de lectură. Altețele Lor Regale s-au intâlnit cu elevii, părinții și profesorii din București. Școala noastră, invitată la eveniment, a fost reprezentată de echipa Living Values. Întâlnirea a fost emoționantă, iar elevii au avut prilejul să obțină  autografe de la membrii Casei Regale.

_premiile anuale OGIS 2014-29 _premiile anuale OGIS 2014-30

_premiile anuale OGIS 2014-31

Proiectul umanitar al Fundației Olga Gudynn, Cutiuța de Pantofi a continuat și anul acesta. Copiii au adus cutiuțe de pantofi pline cu dulciuri, haine, rechizite și jucării pentru copiii nevoiași din țară, iar spiridușii Moșului au avut grijă ca toate darurile să ajungă la destinație.

Prin astfel de proiecte, elevii au șansa să învețe lecția generozității și să ofere un strop de bucurie copiilor care au nevoie de ajutor.

_premiile anuale OGIS 2014-32 _premiile anuale OGIS 2014-33

_premiile anuale OGIS 2014-34

În luna noiembrie a avut loc cea de-a treia ediție a Școlii Părinților, proiect organizat și finanțat de Fundația Olga Gudynn. Proiectul Școala Părinților, demarat acum trei ani, din dragoste pentru copii, este un proiect ambițios, care vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale părinților de a fi informați în legătură cu noile tendințe în educarea copiilor, pentru o mai profundă înțelegere a caracterului unic al copilului și a comportamentului său la diferite vârste și, în fine, pentru îmbunătățirea comunicării dintre familie și copil. Numeroși părinți au răspuns invitației noastre de a petrece împreună o după-amiază de sfârșit de noiembrie, plăcută și relaxantă, în compania unor specialiști, care au abordat teme de interes legate de creșterea copiilor și au oferit sfaturi și recomandări. La final, am savurat împreună o cană de ceai la taifas, inspirați de atmosfera neconvențională și primitoare a mansardei Cărturești.

_premiile anuale OGIS 2014-35

_premiile anuale OGIS 2014-36

Serbarea de Crăciun organizată de Olga Gudynn Int’l School ne-a dat tuturor, mari și mici, prilejul să apreciem atât frumusețea și magia sărbătorii Crăciunului, cât și a comunității noastre. Elevi, părinți și profesori am pășit împreună, pentru câteva ore, pe tărâmul lui Moș Crăciun, în lumea plină de magie a copilăriei, cu miros de vanilie și scorțișoară, reconstruită în detaliu, cu minuțiozitate și multă iubire, de mâini și inimi harnice, spre bucuria copiilor și a noastră, a tuturor. Ne-am bucurat împreună de succesul serbărilor prezentate de copii, care ne-au dovedit încă o dată că pot face lucruri minunate și că ne pot încânta cu talentul și profesionalismul lor, făcându-ne să simțim farmecul și magia poveștilor de Crăciun.

_premiile anuale OGIS 2014-38 _premiile anuale OGIS 2014-37

_premiile anuale OGIS 2014-39

În urma vizitei pe care școala noastră a făcut-o la Fabrica de ciocolată Heidi – Chocoworld, elevii noștri au acumulat o serie de informații complexe despre istoria ciocolatei. Au observat, au atins, au mirosit și chiar au  gustat  diversele stări în care se află  bobul de cacao în lungul său drum către ciocolată. Reprezentanții Chocoworld (maeștrii ciocolatieri) au explicat, într-un mod dezinvolt și informal, care este rețeta celui mai îndrăgit aliment de pe planetă.

_premiile anuale OGIS 2014-40 _premiile anuale OGIS 2014-41

_premiile anuale OGIS 2014-42

Școala noastră omagiază în fiecare an Ziua Mamei, invitând mămicile la un original spectacol artistic sau la un dialog emoționant despre relația mamă-copil. Mămicile sunt implicate și în activități de tipul arts and crafts, având astfel prilejul să-și exerseze talentul artistic, alături de copii.

_premiile anuale OGIS 2014-43 _premiile anuale OGIS 2014-44

_premiile anuale OGIS 2014-45

Elevii școlii noastre au participat la derularea proiectului Muzica și educația, inițiat de Opera Comică, București, în parteneriat cu Olga Gudynn Int’l School. Acesta a constat în dezvoltarea gustului pentru frumos și pentru muzica clasică.
Astfel, am putut intra în contact cu nume sonore ale muzicii și cu modele de  interpreți celebri  ai scenei lirice.  Am fost plăcut impresionați de lumea  incredibilă în care am pătruns și care seamănă cu un Palat al Copiilor în care Țara Minunilor Muzicale există.

_premiile anuale OGIS 2014-46

_premiile anuale OGIS 2014-47

În săptămâna Școala Altfel s-au desfășurat activități variate, ce au îmbinat sportul, jocurile, aventura, exersarea talentelor în bucătărie, cu vizite interesante la muzee, în rezervații naturale, în studiouri de televiziune și la posturi de radio sau la Palatul Parlamentului. Aceste activități urmăresc dezvoltarea spiritului de echipă și a capacității copiilor de a comunica, precum și dezvoltarea încrederii în sine.

_premiile anuale OGIS 2014-48 _premiile anuale OGIS 2014-53 _premiile anuale OGIS 2014-52 _premiile anuale OGIS 2014-51 _premiile anuale OGIS 2014-50 _premiile anuale OGIS 2014-49

_premiile anuale OGIS 2014-54

În luna mai a avut loc Olga Gudynn Talent Show, ediția a V-a, un concurs deschis elevilor între 5 și 15 ani. Concursul a început cu preselecția din data de 17 mai,  la care  s-au înscris peste 160 de copii de la școlile din Bucuresti și județul Ilfov. Dintre aceștia, 47 s-au calificat în etapa finală a concursului Olga Gudynn Talent Show și au debutat pe scena Teatrului Metropolis la secțiunile de muzică, dans sau actorie, în data de 28 mai 2014.

Evenimentul a fost organizat și regizat de Echipa Olga Gudynn Int’l School formată din elevi de la 5 la 15 ani, care s-au implicat activ în regia și prezentarea evenimentului. Câștigătorii au fost răsplătiți cu premii consistente oferite de sponsori, iar trei dintre finaliști au primit burse de studiu la Olga Gudynn Int’l School în valoare de 70.000 de euro. La finalul concursului, elevii noștri au făcut un material video, Kids Filming Kids, pregătit în timpul repetițiilor pentru etapa finală, descoperindu-și talentul și creativitatea pe partea de regie, fotografie, montaj și film.

_premiile anuale OGIS 2014-55 _premiile anuale OGIS 2014-56_premiile anuale OGIS 2014-58 _premiile anuale OGIS 2014-57

_premiile anuale OGIS 2014-61

Am sărbătorit copilăria costumându-ne în diferite personaje și am făcut Parada Costumelor pentru a câștiga marele premiu. La Carnaval au fost prezente toate personajele din desene animate și ne-am bucurat să avem parte de o petrecere dedicată copiilor.

_premiile anuale OGIS 2014-62 _premiile anuale OGIS 2014-63

_premiile anuale OGIS 2014-64

În luna iunie este vremea serbărilor de sfârșit de an, cu momente artistice pregătite cu bucurie și emoție, cu amintiri dragi pe care le vom purta în suflet toată viața. Interpretările copiilor au fost originale, iar cântecele, poeziile și scenetele prezentate au stârnit interesul și admirația celor mari. După un an de muncă asiduă, a venit vremea bilanțului, a premierii, un final atât de frumos și optimist, când cu toții, mari și mici, culegem roadele muncii noastre.

Felicitări, Olga Gudynn Int’l School!

_premiile anuale OGIS 2014-66 _premiile anuale OGIS 2014-67