Povestea lui Catalin

Cine sunt eu? Cel mai mic si mai alintat membru al familiei nostre. Pana nu demult, eram un nazdravan jucaus si plin de energie, prietenos si comunicativ. Imi placea sa merg cu bicicleta iar parcul era locul meu preferat…asta pana intr-o zi, cand am simtit ca piciorusele mele nu ma mai asculta, simtindu-ma din ce in ce mai epuizat. Apoi au inceput durerile de burtica si febra. Doctorul m-a trimis acasa spunandu-mi ca sunt racit. Dar eu ma simteam din ce in ce mai rau… Intr-o zi de mari, 16.04.13 a inceput cosmarul. Inamarea ganglionului suboccipital, febra, durerea de burtica si articulaii i-a alarmat pe parintii mei si uite asa au inceput nesfâritele vizite la marile clinici din Bucuresti. Analize peste analize, ecograi, examinari iar raspunsul mereu acelai… DUBIOS. Dupa o saptamana chinuitoare s-a conturat in sfarsit o parere…suspect de leucemie. SOC… parintii mei au hotarât plecarea de urgenta la un spital din Munchen, Germania. Primele analize, pe data de 26.05.13 au conrmat suspiciunea…Leucemie acuta limfoblastica. M-au internat de urgenta pentru hidratare si scaderea temperaturii. Apoi am primit o veste trista…tratamentul va dura 1 an, timp in care nu vom putea parasi Germania, nu-mi voi vedea colegii si prietenii. Sunt sigur ca intr-o zi voi reusi sa-i cunosc pe cei care m-au ajutat si sa le multumesc!

Vineri, 28 iunie 2013, copiii din Grădinițele și Școala Olga Gudynn: Alexia Robu, Erika Ranteș, Ana Camelia Sanz Ene, Carlitos Sanz și Stoian Patricia au susținut Campania umanitară pentru colegul lor, Cătălin la emisiunea O dată-n viață, TVR 1.

Leo – mascota OGIS împreună cu elevii: Tabitha Budeanu și Matei Manea au vândut limonadă spectatorilor din platou. Invitată în emisiune, doamna Olga Gudynn a prezentat cazul lui Cătălin, a vorbit despre cât de important este ca membrii unei comunități să fie alături de cei care au nevoie, despre inițiativa copiilor de a-și ajuta colegul, despre limbajul dragostei cu care trebuie să crească copiii noștri și a încurajat telespectatorii să trimită un SMS la numărul 8828 prin care 2 euro vor fi donați către Cătălin:

Pentru că în data de 24 iunie am sărbătorit Ziua Universală a iei și am avut bucuria de a fi invitați la emisiunea de folclor „O dată-n viață” d-na Gudynn a corelat purtarea iei cu etalonul bunătății și al speranței: „Sunt mândră că port ie, ia are o semnificație deosebită, ea este încărcată de legendă, de istorie, de simboluri, iar aceste însemne nu sunt întâmplătoare, se spune că femeile care cos aceste însemne pe ii spun o rugăciune, iar cei care poartă ia, sunt norocoși. Port această ie ca să reușim în campania pentru Cătălin și sunt convinsă că împreună vom strânge suma de care familia are nevoie pentru tratament”.

Mulțumim doamnei Elize Stan, doamnei Iuliana Tudor, artistei Lucia Dumitrescu, echipei emisiunii “O dată-n viață” și elevilor din Grădinițele și Școala Olga Gudynn. Cu ajutorul lor povestea lui Cătălin s-a făcut auzită în toată țara, dar și în afară. Să fie spre bucurie!

Puteți urmări emisiunea accesând acest link de la minutul 24http://www.tvrplus.ro/editie-o-data-n-viata-112656

Campanie Umanitara Fundatia Olga Gudynn

Fundatia Olga Gudynn lanseaza o invitatie tuturor celor care doresc sa-l sprijine pe Catalin, un baietel in varsta de 3 ani, diagnosticat recent cu leucemie. Orice suma este binevenita! Pe data de 1 iunie va asteptam la Muzeul Taranului Roman, unde in cadrul evenimentului Tara Copiilor, elevii Gradinitelor si Scolii Olga Gudynn vor vinde jucarii si obiecte lucrate manual pentru a strange bani pentru tratamentul lui Catalin. Contactati-ne la adresa pr.fundatia@olgagudynn.ro pentru mai multe informatii.

Pentru Catalin!

Cătălin Căloiu – un copil vesel, in varsta de 3 ani pasionat de lego, muzica si tobe primeste o veste cutremuratoare chiar inainte de Paste. Iepurasul nu a venit anul acesta la el asa cum vine la alti copii cu dulciuri si oua vopsit. Catalin afla inainte de Paste ca viata lui nu va mai fi aceeasi.
De la veselie si bucurie – la agonie.
Parintii au observant ca baietelul racea foarte des, au mers la un control medical unde i- a fost depistat un ganglion la gat. La recomandarea doctorului, parintii i-au facut niște analize de sânge.
A luat un timp tratament cu antibiotic, în urma caruia continua să faca foarte des febra. Analizele au aratat ca leucocitele si limfocitele erau dereglate, fapt care i-a alarmat pe parinti. Patru cabinete de renume din tara au confirmat un diagnostic infiorator: leucemie.
Parintii au plecat de urgenta cu Cătălin în Germania. Diagnosticul complet primit acolo a fost: leucemie limfoblastică acuta.
Tratamentul propus de doctori poate dura aproximativ un an, în funcție de cum evoluează boala. Costul aproximativ este de 150 000 euro. În prezent Catalin a reactionat bine la tratament. Parintii au cheltuit pana acum 50.000 euro doar pe medicamente. Familia a fost nevoita sa se mute urgent in Germania, pentru a-l putea ingriji pe Catalin. Au intampinat greutati cu mutarea si cu cheltuile care nu contenesc sa apara. Parintii nu au relatii, sprijin si nici resurse financiare. Orice sprijin este binevenit!

Catalin este internat la un spital special pentru copii din Munchen. A făcut chimioterapie, iar in prezent face un tratament cu Prednison, care ii da pofta de mancare si il stabilizeaza fizic, dar totodata ii da si o stare de agitatie psihica si sensibilitate sporita, dependenta emotionala fata de mama.
Parintii au fost sustinuti in primul rand moral de familie, de parintii celorlalti copii din gradinita, de prieteni, care au ajutat si financiar in masura posibilitatilor.
Noi credem in sansa lui de a se vindeca si dorim sa il sprijinim.
Va rugam sa nu treceti nepasatori pe langa acest copil care poate fi salvat!!!

Cu siguranta intr-o zi Catalin va va multumi!

Cont Caloiu Alexandra , deschis la Banca Transilvania
IBAN: RO55BTRL04301201T01325XX.

CONT CURENT RON “FUNDAȚIA OLGA GUDYNN”,
RO34BUCU1171212374084RON
ALPHA BANK Militari