Elevi medaliați cu aur, argint și bronz

Olga Gudynn International School susține talentele!

Olga Gudynn International School se mândrește cu elevi de succes, care excelează în domeniul sportului

Marco Alfieri, din clasa a VII-a, campion balcanic la călărie, ediția 2012, în Grecia, a câștigat în această toamna la Piatra Neamț  Locul 1 si titlul de Campion Național la Călărie, la Categoria  Juniori – 16 ani și  Locul 2 si titlul de Vicecampion al Romaniei la Categoria  Copii.

Marco se poate lauda cu un palmares de invidiat, având rezultate excelente:  Campion Național la copii ediția 2012, Sibiu, multiplu campion la Linz, Austria, 2012 , campion și vicecampion la Arezzo, Italia, 2013, locul 8 în prima zi a Campionatelor Europene, Spania, vara lui 2013.

Iată ce declară Marco: “ Călăria este un sport special…Nu oricine poate practica acest sport, trebuie să ai o legătură foarte strânsă cu calul pe care îl incaleci, trebuie să-l înțelegi și să-l iubești.  În ceea ce privește călăria de performanță (în cazul meu, săriturile peste obstacole), pe lângă talent, contează foarte mult munca, deoarece talentul fără muncă și efort nu valorează nimic. Eu ma antrenez 4,5 zile pe săptămână, în ciuda programului meu școlar foarte încărcat. Sâmbăta și duminica, mă antrenez de dimineața devreme până seara târziu.”

Andrei Perlitz, elev în clasa a VII-a, este multiplu campion la tenis de câmp. Andrei participă la competiții naționale și internaționale, în special în Austria și Germania. Anul trecut Andrei a câștigat locul al treilea la Turneul de tenis pentru Tineret de la Künsdorf, Austria, iar în toamnă a câștigat locul al doilea în cadrul Cupei Montin – Dunlop, la Ploiești.

În 2012, a câștigat locul I la Campionatul de Juniori Wilson Styrian Circuit și locul I la Circuitul Tineretului KTV, ambele din Austria. De asemenea a câștigat locul 3 la dublu în cadrul Cupei Olimpia,România, ediția de primăvară, 2012. A câștigat  Locul III (categoria 14 ani simplu) la Trofeul Digital design Ediția a –II-a 2013 Pitești si locul III la Cupa Galaxy (categoria dublu), în data de 8.02.2014.

„Fac tenis de la vârsta de 4 ani şi vin cu mare drag la toate antrenamentele, tocmai din dorinţa de a ajunge cât mai sus. Tenisul este un sport extrem de frumos, care pe lângă munca fizică presupune şi efort psihic, în sensul în care trebuie să-ți alegi cea mai bună strategie pentru a-ţi doborî adversarul”, mărturiseşte Andrei.

Sportul de performanță înseamna o implicare foarte serioasa. Pregătirea acestor sportivi în vederea obținerii performanței înseamnă un efort susținut, renunțări uriașe, nenumărate ore de antrenament, de cele mai multe ori și sâmbăta și duminica, participarea la competiții naționale și internaționale și recuperarea, uneori cu mare dificultate și oboseală, a orelor de curs, a lecțiilor, temelor și proiectelor. Școala este mereu alături de ei, îi ajută să recupereze materia, profesorii lucrând suplimentar cu ei în cadrul proiectului “One to One”. Ei sunt susținuți și încurajați, iar victoriile lor sunt și ale noastre.

Sportul îi face pe copii mai siguri pe ei, mai responsabili, iar pentru părinți și pentru noi toți, cei de la școală, va fi o mândrie și o mare bucurie când îi vom vedea purtând trofeele câștigate cu atâta efort.